Cuenca: "Filosofie Ajax en Barça hetzelfde"

4 februari 2013, 09:54

Isaas Cuenca verwacht zich snel thuis te voelen bij Ajax. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van FC Barcelona en heeft mede voor Ajax gekozen omdat die club qua speelstijl lijkt op zijn Catalaanse werkgever, zegt hij in De Telegraaf.

"Ik ben heel blij om hier te zijn. Ik kon naar veel andere clubs, maar Ajax speelt 4-3-3, op een manier die aan FC Barcelona doet denken. De filosofie is hetzelfde. En de aanwezigheid van de oud-FC Barcelona-spelers Frank de Boer en Marc Overmars speelde een grote rol. Zij kenden me goed en wilden me heel graag huren."

Cuenca is, naar eigen zeggen, op meerdere plaatsen in de voorhoede inzetbaar. "Ik ben een buitenspeler, die ervan houdt tegen de zijlijn aan te staan en aan de linker- en rechterkant kan spelen. Mensen zeggen dat er veel dreiging uitgaat van mijn passeerbewegingen en dat ik redelijk doeltreffend ben voor de goal."

Bij Ajax gaat Cuenca in de competitie en beker spelen met rugnummer elf. In de Europa League krijgt hij het nummer 28, omdat Lorenzo Ebecilio dit seizoen al namens Ajax met rugnummer elf in een Europees bekertoernooi speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen