Lazio en Inter verliezen, Fiorentina profiteert

3 februari 2013, 17:02

De titelstrijd in de Serie A gaat dit seizoen hoogstwaarschijnlijk tussen Juventus en Napoli. Achtervolgers Lazio en Internazionale leden zondag opnieuw puntenverlies, terwijl Juventus en Napoli eerder dit weekend wel wonnen. De Oude Dame versloeg Chievo met 1-2, Napoli vloerde Catania met 2-0.

Lazio verloor op bezoek bij Genoa met 3-2. De Romeinen knokten zich nog wel van een 2-0 achterstand terug tot 2-2, maar diep in blessuretijd bezorgde Marco Rigoni Genoa alsnog de overwinning.

Inter ging met 3-1 onderuit bij laagvlieger Siena. Bij rust stond het al 2-1. In de 55ste minuut zorgde Cristian Chivu onbedoeld voor de beslissing. De oud-Ajacied veroorzaakte een penalty en kreeg bovendien rood. Alessandro Rosina schoot raak vanaf elf meter en maakte daarmee het feest in Siena compleet. Fiorentina liep in op Lazio en Inter met een 2-0 thuiszege op Parma. Luca Toni en Stevan Jovetic scoorden, oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui viel in.

Juventus gaat met 52 punten aan kop in de Serie A. Napoli staat met drie punten minder tweede. Lazio (43 punten), Inter (40) en Fiorentina (39) staan respectievelijk derde, vierde en vijfde. AC Milan kan later op de avond op gelijke hoogte komen met stadgenoot Inter. De Rossoneri spelen in het eigen San Siro tegen Udinese.