Mutu grote plaaggeest Olympique Lyon

3 februari 2013, 15:57   Bijgewerkt: 3 februari 2013, 17:27

In de strijd om de Franse landstitel heeft Olympique Lyon zondag duur puntenverlies geleden. Op bezoek bij AC Ajaccio ging de titelkandidaat met 3-1 onderuit.

Adrian Mutu was de grote plaaggeest van Lyon. De Roemeense oud-speler van Chelsea en Juventus maakte met twee goals in het laatste uur het verschil. Via Alexandre Lacazette was Lyon in de 54ste minuut nog wel op voorsprong gekomen, Chahir Belghazouani maakte kort daarna gelijk.

Lyon had nog wel op gelijke hoogte kunnen komen, maar Bafétimbi Gomis miste in de 87ste minuut, bij een 2-1 achterstand, een strafschop. Lyon eindigde het duel overigens met tien man, Dejan Lovren kreeg in blessuretijd een rode kaart.

Lyon staat tweede in de Ligue 1 met 45 punten. Olympique Marseille kan later op de avond langszij komen. Die ploeg speelt in eigen huis tegen hekkensluiter AS Nancy. Paris Saint Germain gaat met 48 punten aan de leiding. De topclub won vrijdag al met 0-4 van Toulouse, mede door een doelpunt van Gregory van der Wiel.