Nijland debuteert met gelijkspel in Australië

1 februari 2013, 12:16

Stef Nijland is met een gelijkspel gedebuteerd bij Brisbane Roar. De aanvaller, deze winter overgenomen van PSV, speelde vrijdag met de landskampioen voor eigen publiek 2-2 tegen koploper Central Coast Mariners.

Nijland kwam na 64 minuten als invaller in de ploeg bij Brisbane, bij een 1-1 stand. Vijf minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Nijland stond aan de basis van de treffer. De Groninger stuurde Shane Stefanutto diep op de linkerflank. De verdediger legde vervolgens breed op Besart Berisha, die de 2-1 binnenschoot. Via Daniel McBreen kwamen de Mariners tien minuten later langszij.

Ondanks het puntenverlies gaan de Mariners, bij wie Patrick Zwaanswijk een basisplaats had, nog fier aan de leiding in de A-League. De voorsprong op nummer twee Melbourne Victory, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt zes punten. Brisbane Roar blijft teleurstellend in de middenmoot bivakkeren.