Basisplek lonkt voor nieuwkomer V/d Berg

31 januari 2013, 17:19

Joey van den Berg maakt vrijdagavond, in het uitduel met RKC Waalwijk, zo goed als zeker zijn basisdebuut voor SC Heerenveen. De middenvelder verruilde PEC Zwolle deze week voor de Friese club.

"Een schot in de roos", zegt coach Marco van Basten op de clubwebsite over de komst van Van den Berg. "Ik wilde een Nederlander, een linkspoot en iemand met ervaring. Joey is bovendien een persoonlijkheid, een type dat deze groep uitstekend kan gebruiken. Ik denk dat we heel blij moeten zijn met zijn komst."

Van Basten mist in Waalwijk de geschorste Marten de Roon en de geblesseerde Arnold Kruiswijk. Jeffrey Gouweleeuw is een vraagteken. De verdediger kampt met een knieblessure, al gaat Van Basten ervan uit dat hij kan spelen. "Jeffrey ondergaat vrijdag een laatste test, maar het ziet er goed uit."

Van Basten hoopt op een goede afloop tegen RKC. "Ik hoop dat we er nu eindelijk eens in slagen alles goed te doen", vervolgt de oefenmeester. "Het is belangrijk om een uitduel te winnen. Makkelijk zal dat niet gaan, want RKC zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de 4-0 nederlaag van vorige week."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen