Koeman baalt van "wéér dezelfde fouten"

30 januari 2013, 23:29

Ronald Koeman wordt er langzaamaan moedeloos van. Wéér kreeg Feyenoord woensdag een doelpunt tegen uit een spelhervatting. Het betekende de beslissing in de boeiende bekerkraker tegen PSV (2-1). "We hebben al heel veel goals uit standaardsituaties tegengekregen en blijkbaar hebben we daar nog steeds niet van geleerd", aldus een teleurgestelde Koeman na afloop.

Koeman had zijn elftal vooraf in de kleedkamer nog duidelijk uitgelegd hoe PSV-spits Tim Matavz bij hoekschoppen beweegt. "En toch was Stefan de Vrij in dit geval de 'ballenkijker', hij wist niet waar Matavz was. Stefan was hem helemaal kwijt." Uit de rebound van het schot van Matavz tikte Mark van Bommel de winnende treffer binnen.

Juist door zulke momenten van onachtzaamheid is Feyenoord volgens Koeman nog niet zo ver als het eigenlijk wil zijn. "Dit is waarom we het steeds niet redden in zulke wedstrijden. Het is een collectief probleem, niet één speler, anders had ik die er wel uitgehaald. Jammer, het komt ons op een nederlaag te staan, terwijl we het toch aardig onder controle hadden."

Koeman wilde de onervarenheid van zijn jonge elftal niet als excuus opvoeren. "Dit heeft niets met leeftijd te maken, dit gaat puur over het dekken van je man."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen