PSV klopt Feyenoord in povere bekertopper

30 januari 2013, 22:34

Titelhouder PSV is doorgedrongen tot de halve finale van de KNVB Beker. Voor eigen publiek won de ploeg van coach Dick Advocaat in een teleurstellend duel met 2-1 van Feyenoord. Mark van Bommel maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Met PSV en Feyenoord stonden twee topclubs tegenover elkaar in de kwartfinale van het bekertoernooi, maar wie rekende op een mooie voetbalsfeer in Eindhoven kwam bedrogen uit. Het Philips Stadion zat amper voor de helft vol en eigenlijk waren maar twee delen van de tribune goed gevuld: het gedeelte achter het doel waar de fanatieke PSV-aanhang zat en het vak met de meegereisde Feyenoord-fans. De rest van het stadion gaf een treurige aanblik, een aanblik van een wedstrijd zonder enige status.

Dries Mertens en Graziano Pellè zorgden voor rust voor de schaarse hoogtepunten. Mertens tekende met een fraaie individuele actie voor de 1-0. De Belgische PSV-aanvaller stond aan het eindpunt van een goede aanval, stuurde Joris Mathijsen met een kapbeweging het bos in en schoof de bal uiterst kalm in de verre hoek.

De gelijke stand zorgde voor een soort patstelling, die pas tien minuten voor tijd doorbroken werd. Een corner van PSV kwam bij Tim Matavz terecht en zijn schot was te lastig voor Feyenoord-keeper Erwin Mulder. De bal kwam voor de voeten van Mark van Bommel, die van dichtbij het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière kon maken.

PSV is, na AZ en PEC Zwolle, de derde ploeg die zeker is van een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Donderdag spelen Vitesse en Ajax de laatste kwartfinale.