Titelhouder Zambia overleeft groepsfase niet

29 januari 2013, 19:54   Bijgewerkt: 29 januari 2013, 20:01

Afrika krijgt een nieuwe kampioen. Zambia, de winnaar van de vorige editie, is er niet in geslaagd de groepsfase van de Afrika Cup 2013 te overleven. Het moest in zijn laatste groepsduel winnen van Burkina Faso, maar kwam niet verder dan 0-0.

Zambia moest in Nelspruit niet alleen Burkina Faso bestrijden, maar ook het slechte veld. Een grasmat kon je het amper noemen, daarvoor was het veld te hobbelig en zanderig. In het Mbombela Stadium bleek goed voetbal bijna niet mogelijk, waardoor beide teams er amper in slaagden een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Het bleef 0-0 en dat was voor Zambia niet genoeg omdat concurrent Nigeria, dat net als Zambia na twee duels op twee punten stond, met 2-0 won van Ethiopië. Victor Moses scoorde in de laatste tien minuten twee keer, beide keren vanaf elf meter.

Burkina Faso heeft met vijf punten en een doelsaldo van plus vier Groep C gewonnen, Nigeria is als nummer twee ook door. Eerder plaatsten Ivoorkust, Zuid-Afrika, Kaapverdië, Ghana en Mali zich voor de kwartfinale, woensdag komen daar nog één ploeg bij. Togo, Tunesië en Algerije strijden om de laatste kwartfinaleplaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen