Van Hanegem geeft tip: "Bouw Oranje rond Van Persie"

28 januari 2013, 09:26

Willem van Hanegem zou het verstandig vinden als bondscoach Louis van Gaal nu al, dus anderhalf jaar voor het WK in Brazilië, kleur bekent. Hij vindt dat de bondscoach moet communiceren dat hij zijn team bouwt rond aanvaller Robin van Persie.

"Ik zou nu al, dus in een vroeg stadium, aangeven dat het nieuwe Oranje gebouwd wordt rond Robin van Persie. Dat lijkt een makkelijke opmerking omdat Robin er zo goed opstaat bij Manchester United, maar in het Nederlands elftal is zijn status een heel andere. Daar is hij niet de baas of hoe je dat verder wil noemen. Over zijn positie en inbreng wordt nog steeds door veel mensen gediscussieerd. Stoppen daarmee, zou ik zeggen", zegt Van Hanegem maandag in zijn column in AD Sportwereld.

"Van Persie is onze beste voetballer, een van de beste ter wereld zelfs, hij moet in Oranje een vaste waarde zijn als diepe spits", vindt de voormalig middenvelder. "Verder zou ik alleen Robben en Afellay onomstreden verklaren en de rest van het team moet langzaam geboetseerd worden. Daarbij lopen in mijn ogen Van der Vaart en Sneijder gevaar, in het team rond Van Persie kunnen zij er best uitvallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen