Belgisch jeugdinternational Heymans naar AZ

26 januari 2013, 19:11

AZ heeft zaterdag de komst van Jonas Heymans afgerond. De Belgisch jeugdinternational tekende een contract tot medio 2016 in Alkmaar. De 19-jarige linksback komt per direct over van Lierse SK.

"Jonas stond al langere tijd op onze scoutingslijst", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart op AZ.nl. "Nu deed de mogelijkheid zich voor om hem eerder dan verwacht te kunnen halen. Jonas is een moderne vleugelverdediger met drang naar voren in zijn spel. Hij krijgt het komende halfjaar de tijd om te wennen aan de club, onze speelstijl en zijn medespelers. Met zijn komst neemt de concurrentie in de selectie toe, wat het collectief op een hoger niveau brengt."

"Het is heel snel gegaan, dat hadden niet veel mensen verwacht", vult Heymans aan. "Binnen een week nadat we contact hadden, ben ik gaan kijken bij AZ - Vitesse. Ik merkte meteen dat het een warme familieclub is. Ook heb ik even met Maarten Martens gesproken. Hij bevestigde mijn gevoel en zei dat AZ een goede club voor mijn ontwikkeling zou zijn. Ik hoop hier veel te leren. AZ heeft een mooi plan, waarin jonge spelers een belangrijke rol spelen. Ik denk dat ik wel in dat plaatje pas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen