Arsenal nipt verder, Heitinga goudhaantje

26 januari 2013, 17:58   Bijgewerkt: 26 januari 2013, 18:04

Arsenal heeft zaterdag hard moeten werken om de laatste zestien van de FA Cup te bereiken. De Londenaren versloegen tweedeklasser Brighton met 2-3. Theo Walcott maakte pas in de 85ste minuut het verschil. In Bolton was John Heitinga belangrijk voor Everton. De verdediger tekende voor de beslissende goal: 1-2.

Via Olivier Giroud kwam Arsenal twee keer op voorsprong in Brighton. Maar Ashley Barnes en Jose Leonardo Ulloa herstelden telkens de balans. Op de late 2-3 van Walcott had de thuisclub echter geen antwoord. De rappe vleugelspeler pikte op de rand van het strafschopgebied een afgeslagen corner op en schoot, via een speler van Brighton, raak en voorkwam daarmee een replay.

Everton speelde zich dankzij John Heitinga ook naar de achtste finales. De Nederlandse verdediger, die in de tachtigste minuut mocht invallen, zorgde in blessuretijd voor de verlossende 1-2 tegen Bolton Wanderers. Oud-Ajacied Steven Pienaar had The Toffees op 0-1 gezet, Marvin Sordell maakte gelijk.

Queens Park Rangers zette zichzelf voor schut. De Premier League-club verloor in eigen huis met 2-4 van derdeklasser Milton Keynes Dons. Norwich City maakte het nog bonter, door in eigen stadion met 0-1 onderuit te gaan tegen Luton Town. Dat team, actief op het vijfde niveau, zegevierde dankzij een late goal van Scott Rendell.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen