Marokko komt opnieuw niet tot winst

Marokko komt opnieuw niet tot winst

23 januari 2013 – Marokko blijft teleurstellend presteren op de Afrika Cup. Na het 0-0 gelijkspel tegen Angola kwamen de Leeuwen van de Atlas woensdag ook tegen het kleine Kaapverdië niet tot winst. Door een fout van Karim el Ahmadi stond Kaapverdie zelfs lang met 1-0 voor, invaller Youssef El-Arabi bezorgde Marokko in de slotfase een punt.

Door de remise gaat Marokko er een hele kluif aan krijgen om de kwartfinale van de Afrika Cup te halen. Het land moet in zijn laatste wedstrijd winnen van gastland Zuid-Afrika, dat zelf nog één punt nodig heeft om de laatste acht te halen. Wint Marokko niet van Zuid-Afrika, dan is het afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen Kaapverdië en Angola. Als dat duel een winnaar oplevert, ligt Marokko er uit.

Marokko had de remise tegen Afrika Cup-debutant Kaapverdië aan zichzelf te wijten. Met onder meer voormalig eredivisiespelers Nordin Amrabat (Galatasaray), Oussama Assaidi (Liverpool), Karim el Ahmadi (Aston Villa) en Mounir el Hamdaoui (Fiorentina) had de ploeg op papier genoeg kwaliteit om het kleine Kaapverdië te kloppen, maar het voetbal was te pover. En omdat El Ahmadi met slordig balverlies er voor zorgde dat Kaapverdië na een half uur op 1-0 kon komen, dreigde zelfs een nederlaag. Platini was de doelpuntenmaker voor Kaapverdië, hij scoorde met een handig wippertje.

El-Arabi voorkwam een nederlaag van Marokko. Na goed werk van Abdelaziz Barrada aan de rechterkant van het veld kon de invaller de 1-1 tegen de touwen schieten.

Bij Kaapverdië stond Spartaan Toni Varela in de basis. RKC'er Guy Ramos viel in.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019