Gastland Zuid-Afrika boekt eerste overwinning

23 januari 2013, 17:52   Bijgewerkt: 23 januari 2013, 18:00

Zuid-Afrika heeft een belangrijke stap gezet richting de kwartfinale van de Afrika Cup. Tegen Angola (2-0) boekte het gastland zijn eerste overwinning, na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Kaapverdië in de openingswedstrijd van het toernooi.

De overwinning van Zuid-Afrika op Angola was volledig terecht te noemen. Angola, in 2006 nog actief op het wereldkampioenschap in Duitsland, wist zich geen raad met het spel van het gastland en slaagde er zelden in om echt gevaarlijk te worden.

Siyabonga Sangweni brak de ban voor 'Bafana Bafana', zoals de nationale ploeg van Zuid-Afrika genoemd wordt. Hij opende na een half uur de score door bij de tweede paal een doorgekopte bal hard en laag binnen te schieten. Lehlohonolo Majori besliste de partij na een uur door een individuele actie succesvol af te ronden. Nadat de invaller buitenom gegaan was bij zijn tegenstander en vanaf de achterlijn naar binnen sneed, schoof hij de bal door de benen van de Angolese doelman Lamá.

Zuid-Afrika staat nu aan kop in Groep A met vier punten, Angola blijft steken op één. Vanavond spelen de twee andere landen, Kaapverdië en Marokko, tegen elkaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen