Gervinho schiet Ivoorkust in slotfase langs Togo

22 januari 2013, 17:59

Titelfavoriet Ivoorkust is de Afrika Cup met een nipte overwinning begonnen. De Oranje Olifanten waren dinsdag in het Zuid-Afrikaanse Rustenburg met 2-1 te sterk voor Togo. Gervinho maakte in de slotfase het verschil.

Yaya Touré zette Ivoorkust al in de achtste minuut op voorsprong in de niet al te hoogstaande wedstrijd. De speler van Manchester City was op slag van rust dichtbij de 2-0, maar trof deze keer het houtwerk. Even later was het aan de andere kant wel raak, Jonathan Ayite zorgde voor de gelijkmaker.

Togo dacht vlak na de pauze zelfs de leiding te nemen. Dare Nibombe kopte raak uit een corner. Het feest ging echter niet door omdat de hoekschop te vroeg was genomen. Het leek 1-1 te blijven, maar Gervinho besliste in de 88ste minuut anders. De Arsenal-speler schoot bij de tweede paal een vrije trap van Yaya Touré binnen. Vitessenaar Wilfried Bony was een kwartier eerder ingevallen bij de Ivorianen, die in blessuretijd nog aan de 2-2 ontsnapten dankzij een knappe redding van Barry.

Later op de avond staan Tunesië en Algerije nog tegenover elkaar in groep D.