Vitesse
0 – 0
Feyenoord
RKC Waalwijk
0 – 0
SC Heerenveen

Burkina Faso in blessuretijd naast Nigeria

Burkina Faso in blessuretijd naast Nigeria

21 januari 2013 – Nigeria, één van de grote favorieten voor winst op de Afrika Cup, is het titeltoernooi slecht begonnen. De ploeg speelde in Nelspruit in Zuid-Afrika met 1-1 gelijk tegen Burkina Faso. De gelijkmaker van Burkina Faso viel pas in de vierde minuut van de blessuretijd.

Emmanuel Emenike maakte halverwege de eerste helft de 1-0, Alain Traoré zorgde vlak voor het slotsignaal voor de 1-1. Nigeria stond toen al een kwartier met tien man, omdat Efe Ambrose zijn tweede kaart had gekregen. Dat was het sein voor bondscoach Stephen Keshi om Kenneth Omeruo in te brengen. Voor de verdediger van ADO Den Haag betekende dat zijn eerste optreden in het nationale elftal van zijn land.

Ahmed Musa, ex-VVV, mocht zich het puntenverlies aanrekenen. De Nigeriaanse aanvaller verspeelde voorin onnodig de bal, waarna Burkina Faso razendsnel voor het doel van de tegenstander verscheen. Na een scrimmage-situatie kon Traoré de bal naar binnen schuiven.

Eerder op maandag hadden ook titelverdediger Zambia en Ethiopië, de andere twee ploegen in groep C, met 1-1 gelijk gespeeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 8 december 2019

  2. zaterdag 7 december 2019