Zambia met invaller Mulenga naar remise

Zambia met invaller Mulenga naar remise

21 januari 2013 – Titelverdediger Zambia is de strijd om de Afrika Cup maandag matig begonnen. De verrassende winnaar van vorig jaar speelde de eerste groepswedstrijd in het Zuid-Afrikaanse Nelspruit met 1-1 gelijk tegen Ethiopië.

Zambia kwam daar eigenlijk nog best goed mee weg. De beste kansen in de eerste helft waren namelijk voor Ethiopië. Zo ging een poging van Getanah Kebede door een miraculeuze stuit op het keiharde veld niet in maar over het doel en miste Saladine Said een strafschop.

De Ethiopische doelman Jemal Tassew hielp Zambia na dik een half uur echter goed op weg. De goalie kreeg rood nadat hij een doorgebroken Zambiaan met een kamikaze-actie uitschakelde. Daarbij raakte hij zelf echter ook geblesseerd en hij werd met een ogenschijnlijk zwaar knieletsel afgevoerd.

Nog voor rust leek Collins Mbesuma met de 1-0 Zambia tegen tien man naar de zege te leiden, maar in de tweede helft zorgde Adane Grima toch voor de gelijkmaker. Jacob Mulenga (FC Utrecht) kwam na een uur nog het veld op namens Zambia, maar hij kon de winnende treffer niet forceren.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020