FC Utrecht zonder Oar, Mulenga en Bulthuis

18 januari 2013, 12:54

FC Utrecht moet het in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, zondag, stellen zonder drie vaste basisspelers. Tommy Oar is geblesseerd, Dave Bulthuis geschorst en Jacob Mulenga is met de nationale ploeg van Zambia actief op de Afrika Cup.

Oar kampt met een hamstringblessure, Bulthuis is geschorst omdat hij in de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Ajax (1-1), een rode kaart kreeg.

Naast Oar, Bulthuis en Mulenga is ook Marcus Nilsson niet beschikbaar. De Zweed, die voor de winter lang kampte met de naweeën van een hersenschudding, is ziek.

Ondanks de afwezigen hoopt coach Jan Wouters op een goed resultaat. "We hebben een goed trainingskamp gehad", zegt hij op de clubwebsite. "De groep heeft hard getraind en ik moet zeggen dat we er goed voorstaan. We willen doorgaan waar we gebleven zijn. We blijven net als voor de winterstop uitgaan van ons eigen spel. Zeker in de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 hebben we gezien dat dit zeer effectief kan zijn. Dat was een prettige bevestiging van de weg die we zijn ingeslagen."

Omdat de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht zondag al om 12.30 uur begint, stapt FC Utrecht al zaterdagmiddag al in de bus richting de Martinistad. "Met de lange busreis in het vooruitzicht is het lastig om je optimaal voor te bereiden als we de reis op de wedstrijddag zouden maken", legt de oefenmeester uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen