Arsenal klopt 'oranje' Swansea, ook ManU door

16 januari 2013, 22:57   Bijgewerkt: 16 januari 2013, 23:23

Met pijn en moeite heeft Arsenal zich geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. In de replay tegen Swansea City bleef het ondanks een stortvloed aan kansen lang 0-0, maar vijf minuten voor tijd besliste Jack Wilshere de partij in Londens voordeel.

De replay tussen Arsenal en Swansea was noodzakelijk omdat de eerste ontmoeting tussen beide teams, eerder deze maand, geen winnaar opleverde (2-2). In de return trad Swansea aan met maar liefst vier Nederlanders. Naast doelman Michel Vorm stonden ook Dwight Tiendalli, Jonathan de Guzman en Kemy Agustien aan de aftrap.

Het 'oranje' Swansea was eigenlijk geen partij voor Arsenal, maar had geluk dat de thuisploeg faalde in de afronding. Met name Olivier Giroud kreeg kans op kans, maar kreeg de bal maar niet langs Vorm. Toen een voorzet van Sagna op de paal belandde en Arsenal steeds wanhopiger begon te worden leek een verlenging aanstaande, maar Wilshere voorkwam dat. Hij passeerde Vorm met een fraaie, harde knal.

Naast Arsenal plaatste ook Manchester United zich voor de volgende ronde. Zonder Robin van Persie, die rust kreeg, won het de replay tegen West Ham United met 1-0. Wayne Rooney maakte in de negende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Diep in de tweede helft miste de spits, die weer fit is na lang blessureleed, nog een penalty. Bij Manchester United had verdediger Alexander Buttner een basisplaats.

In de vierde ronde van de FA Cup speelt Manchester United thuis tegen Fulham, de ploeg van coach Martin Jol. Arsenal gaat op bezoek bij Brighton & Hove Albion.