Maaskant haalt Luciano uit doel FC Groningen

15 januari 2013, 13:07

Doelman Luciano da Silva is zijn basisplaats bij FC Groningen kwijt. Trainer Robert Maaskant geeft voorlopig de voorkeur aan de 21-jarige Marco Bizot, zegt hij op de clubwebsite. "We waren niet onverdeeld tevreden over de prestaties van Luciano."

Luciano ging in de eerste seizoenshelft regelmatig in de fout. "Hoewel hij voor de winterstop zeker ook een aantal goede wedstrijden heeft gekeept, verwachten wij met Marco Bizot in het doel meer progressie als team te kunnen boeken", zegt Maaskant.

De coach denkt dat Bizot er klaar voor is. "Zijn kwalitatieve potentieel achtten wij groter dan dat van Luciano. Zijn lengte werkt in het voordeel en ook het meevoetballen is bij Bizot goed verzorgd. Hij is jong, talentvol, heeft een half jaar kunnen acclimatiseren en wij denken dat hij nu klaar is voor zijn nieuwe rol. Hij zal dus ons vertrouwen krijgen."

Bizot (21) kwam afgelopen zomer over van Ajax. De jeugdinternational is blij met de keuze van Maaskant. "Hier heb ik sinds mijn komst naar FC Groningen naar toe gewerkt. Het wordt een spannende periode en ik zal er alles aan doen het in mij gestelde vertrouwen waar te maken. Het wordt voor het eerst dat ik in de Eredivisie ga keepen en dat vraagt heel wat. Maar ik ben er klaar voor en wil me graag bewijzen."

Luciano is vanzelfsprekend minder gelukkig. "Ik ben teleurgesteld, dat is logisch, en dat heb ik ook uitgesproken. Maar het is ook zo dat ik de beslissingen van de staf moet respecteren, net als dat geldt voor alle andere selectiespelers. Ik zal de draad weer moeten oppakken en keihard gaan knokken om te laten zien wat ik kan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen