Van Persie oogst opnieuw lof bij ManUnited

13 januari 2013, 18:47

Robin van Persie kan voorlopig niet meer stuk bij Manchester United. De Rotterdamse spits leidde de 'Mancunians' zondag met een doelpunt en een assist langs Liverpool (2-1).

"Van Persie is van een andere orde'', aldus collega-aanvaller Danny Welbeck bewonderend. "Hij laat dingen zien in de wedstrijd die anderen niet kunnen, we zijn heel blij dat hij bij ons speelt."

Welbeck, gekozen tot man van de wedstrijd op Old Trafford, speelde samen met Van Persie de defensie van Liverpool regelmatig aan flarden. "Hij was fantastisch", zo loofde manager Alex Ferguson zijn Engelse spits. "Vooral in de eerste helft maakten hij en Robin het hun verdedigers heel zwaar. Robin maakte na 19 minuten een fantastisch doelpunt, maar toen hadden we eigenlijk al met meer doelpunten voor moeten staan."

De zege van United kwam in de tweede helft nog even in gevaar toen Daniel Sturridge de 'Reds' terugbracht in de wedstrijd, maar de gelijkmaker bleef uit.