Van Persie weer goud waard voor Man United

13 januari 2013, 16:26

Robin van Persie blijft Manchester United op sleeptouw nemen. In de kraker tegen aartsrivaal Liverpool had de Nederlandse aanvaller met een doelpunt en een assist een doorslaggevend aandeel in de 2-1 overwinning van zijn ploeg.

Van Persie zette United al na een kwartier op het juiste spoor. Door een handige loopactie nam de spits in het strafschopgebied een half metertje afstand van tegenstander Daniel Agger, waardoor hij precies genoeg ruimte had om een lage voorzet van Patrice Evra binnen te schuiven. Het betekende voor Van Persie, deze zomer overgekomen van Arsenal, al zijn zeventiende doelpunt van het seizoen.

Manchester United kreeg nog voor rust genoeg kansen om de genadeklap uit te delen aan het povere Liverpool, maar de tweede treffer viel pas na de pauze. Ditmaal was Van Persie de aangever, met een puntgave vrije trap. Zijn bal werd bij de tweede paal geraakt door Evra, waarna de bal via het lichaam van Nemanja Vidic in het doel ging. Overigens werd deze vrije trap toegekend na een overtreding van Liverpool-verdediger Martin Skrtel op de doorgebroken Danny Welbeck. Rood leek op zijn plaats, maar arbiter Howard Webb besloot de Slowaak te sparen met 'slechts' geel.

Die beslissing van Webb kwam United bijna duur te staan, want na de 2-0 zakte de ploeg ineens ver weg. Liverpool-invaller Daniel Sturridge kon de 2-1 maken omdat doelman David de Gea een schot van Steven Gerrard niet goed verwerkte en in de hectische slotfase kreeg spits ook een kans op 2-2, maar dat bleef United bespaard.

Later vandaag speelt Manchester City, de grootste concurrent van United in de strijd om de titel, uit tegen Arsenal. City kan dan weer op zeven punten van United komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen