Overtoom: "Dit had ik niet moeten zeggen"

10 januari 2013, 10:44

Willie Overtoom heeft spijt van de kritiek die hij deze week uitte op de clubleiding van Heracles Almelo. Hij was boos dat hij, in verband met een mogelijke transfer, tot 1 februari niet hoeft te rekenen op een basisplaats. Naar aanleiding van deze uitspraken heeft de club de Kameroense international op het matje geroepen.

"Ik ben hier teleurgesteld en boos over. Ik had dit niet verwacht van een ’familieclub’ als Heracles", mopperde Overtoom woensdag in De Telegraaf. Hij had het gevoel dat Heracles met deze maatregel een transfer probeerde te forceren. "Het bestuur weet dat ik in al die jaren nooit negatief ben geweest over Heracles. Dat men mij dan op deze manier onder druk probeert te zetten in plaats van eerlijk te zeggen dat ze liever willen dat ik nu wegga, daar ben ik het meest teleurgesteld over. Zij kiezen nu voor zichzelf. Dan zal ik ook moeten kijken wat nu het beste voor mezelf is", vervolgde hij.

Woensdagavond zat Overtoom rond de tafel met de clubleiding om de problemen uit de praten. Het gevolg: openlijke excuses van de middenvelder. "Ik wil mijn excuses maken aan de leiding en de club", zegt hij in TC Tubantia. "Dit had ik niet moeten zeggen. Ik heb de directie en het bestuur er ten onrechte bij betrokken. Ik snap dat ze verder moeten, dat is hun goed recht. Ik sta achter de rest van het verhaal, ben teleurgesteld, dat is mijn mening. Maar als de club mij nodig heeft, zal ik er staan."

Overtoom heeft een contract tot komende zomer bij Heracles. Omdat hij deze niet wil verlengen, kan Heracles alleen deze maand een transfersom voor hem krijgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen