Gyasi: "Jaar geleden had ik niet eens een club"

7 januari 2013, 16:37

Edwin Gyasi is één van de meest verrassende namen bij FC Twente dit seizoen. De pas 21-jarige aanvaller stond al een aantal keer in de basis en maakte vlak voor de winterstop tegen Heracles Almelo bovendien een fraai doelpunt. Zijn carrière is in 2012 in een stroomversnelling terecht gekomen, concludeert hij dan ook.

Gyasi moest in augustus 2011 vertrekken bij AZ, waar hij in de jeugd speelde. Hij leek vervolgens naar De Graafschap te gaan, maar werd daar weggestuurd omdat hij weigerde een contract te tekenen. FC Twente viste hem op en in april 2012 tekende hij een contract voor twee seizoenen in Enschede, met optie voor nog een jaar.

"Ik ben bij de beloften begonnen en mocht al snel meespelen met het eerste", zegt Gyasi op de website van FC Twente over zijn eerste maanden in Enschede. Het is heel snel gegaan, beseft hij zich. "Een jaar geleden had ik niet eens een club en zou ik in januari bij De Graafschap beginnen. Nu speel ik in de top van de Eredivisie. Ik weet dat het snel is gegaan afgelopen jaar en ik geniet er dan ook echt van."

Voor de komende periode heeft Gyasi een duidelijk doel voor ogen. "Ik wil graag bij de selectie blijven. Door hard te werken weet ik dat ik in beeld kan blijven. Alle minuten die ik mag spelen zijn mooi meegenomen en een extra ervaring voor mij, ik ben nog jong. Bij FC Twente heb je alleen maar goede spelers om je heen en daar leer je veel van. Ik wil mijn ‘ding’ blijven doen en ik voel dat ik zeker nog niet uitgeleerd ben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen