Demba Ba op schot bij Chelsea-debuut

5 januari 2013, 17:57   Bijgewerkt: 5 januari 2013, 18:13

Demba Ba heeft een mooi debuut gemaakt bij Chelsea. De Senegalese spits, vrijdag overgenomen van Newcastle United, scoorde zaterdag twee keer in het FA Cup-duel met Southampton. Daarmee hielp hij The Blues aan een 1-5 overwinning én een plaats in de vierde ronde (laatste 32).

Southampton kwam in de 22ste minuut op voorsprong via Jay Rodriguez, maar kreeg daarna een hard pak slaag. Ba maakte een kwartier later gelijk en tekende na een uur ook voor de 1-4. Victor Moses, Branislav Ivanovic en Frank Lampard (penalty) maakten de andere goals voor de titelhouder, waar jongeling Nathan Ake ontbrak. Bij Southampton viel Jos Hooiveld kort na de 1-4 in.

Manchester City bereikte eveneens zonder problemen de laatste 32. The Citizens versloegen tweedeklasser Watford FC met 3-0, door doelpunten van Carlos Tevez, Gareth Barry en Marcos Lopes. De jonge Nederlander Karim Rekik bleef op de bank bij Manchester City. Tottenham Hotspur won met dezelfde cijfers van derdedivisionist Coventry City. Clint Dempsey (2) en Gareth Bale maakten het verschil.

Zonder Ron Vlaar en Karim El Ahmadi toonde Aston Villa veerkracht tegen Ipswich Town. De equipe uit Birmingham kwam tegen de tweedeklasser met 0-1 achter, maar stelde in de tweede helft orde op zaken (2-1).

Martin Jol moet met Fulham op herhaling. De Londense club kwam op het eigen Craven Cottage niet voorbij Blackpool FC, actief op het tweede niveau. Het werd 1-1. Ook Sunderland, Stoke City en Wigan Athletic konden niet winnen van een in een lagere divisie spelende club en moeten dus eveneens herkansen. Hetzelfde geldt voor Queens Park Rangers en West Bromwich Albion. Zij hielden elkaar op 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen