Niet-betaalde huursom Evers oorzaak straf AGOVV

Niet-betaalde huursom Evers oorzaak straf AGOVV

5 januari 2013 – Dat het noodlijdende AGOVV onlangs twee punten in mindering kreeg van de KNVB, komt omdat De Graafschap naar de voetbalbond gestapt is. De ploeg uit Doetinchem wacht al maanden op de huursom van AGOVV voor Ties Evers. Omdat dat bedrag maar niet betaald wordt, besloten de Superboeren om de KNVB in te schakelen.

Henk Bloemers, algemeen directeur van De Graafschap, stelt in De Stentor dat zijn club geen andere keuze had. "Wij betalen elke maand het salaris aan Ties. Zo hoort dat ook, omdat wij hem verhuren. Maar AGOVV heeft nooit de huursom overgemaakt. AGOVV heeft rekeningen van ons gekregen, er zijn afspraken gemaakt maar er is nooit betaald. Wij hebben heel lang gewacht voordat we de KNVB in hebben geschakeld. Dat wil je niet meteen doen, want het is geen sympathieke maatregel. Daarnaast kennen wij trainer Andries Ulderink goed en daarom hebben we eerst gewacht en telkens in Apeldoorn aan de bel getrokken. Maar op een gegeven moment kun je niet anders meer en hebben we besloten de KNVB toch in te lichten."

De directeur van De Graafschap verwacht echter dat de KNVB weinig voor zijn club kan doen. "Ik ben bang dat we naar het geld kunnen fluiten. We zullen achter in de rij moeten staan. Als AGOVV failliet gaat, is de Belastingdienst als eerste aan de beurt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021