Debuchy tekent voor 5,5 jaar bij Newcastle

Debuchy tekent voor 5,5 jaar bij Newcastle

4 januari 2013 – Newcastle United heeft zijn eerste grote aankoop van deze maand binnen. Mathieu Debuchy heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een contract bij de Engelse club. De 27-jarige Franse verdediger komt over van Lille en tekent voor 5,5 jaar.

Bij Newcastle, waar ook de Nederlanders Vurnon Anita en Tim Krul spelen, treft Debuchy onder meer Yohan Cabaye. Met Cabaye speelde hij eerder samen bij Lille.

Het is voor het eerst in zijn carrière dat Debuchy van club wisselt. Hij doorliep de jeugdopleiding van Lille en speelde tien jaar in de hoofdmacht van de Franse club. Met Lille veroverde hij in 2011 zowel het kampioenschap als de nationale beker.

Debuchy heeft twaalf interlands achter zijn naam staan. Hij maakte deel uit van de Franse selectie voor het afgelopen Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne.

Naar verluidt betaalt Newcastle zo'n zes miljoen euro voor Debuchy. Met de Franse rechtsback erbij hoopt de club snel uit de onderste regionen van de competitie te komen. Momenteel staat Newcastle vijftiende, een paar punten boven de rode streep.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 23 februari 2020

  2. zaterdag 22 februari 2020