Ook Sneijder haalt schouders op over fitheid

Ook Sneijder haalt schouders op over fitheid

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 december 2012 – Ook Wesley Sneijder kan weinig met de conclusie van de KNVB dat de Oranje-spelers op het EK niet fit genoeg waren. Net zoals oud-bondscoach Bert van Marwijk eerder liet weten, hangt fitheid volgens hem volledig samen met de resultaten.

"Ik kan er niet zo veel mee", zegt Sneijder in De Telegraaf over de KNVB-conclusie. "Als we de openingswedstrijd tegen de Denen nog 99 keer spelen, winnen we 99 keer. Bij vlagen was het écht goed en we kregen negen of tien opgelegde kansen. Winnen we, dan hoorde je echt niemand over onze fitheid. Zeker weten. Op het WK was het alleen maar hosanna, terwijl we de eerste duels niet goed speelden."

Toch wil Sneijder de bevindingen van de KNVB best geloven. "Ik ken de uitkomsten niet exact, maar heb voor of tijdens het EK wel gelezen dat wij als internationals in de aanloop naar het WK in 2010 meer wedstrijden bij onze clubs speelden en vaker basisspeler waren dan in 2011 en 2012. Dat zou een rol gespeeld kunnen hebben. Net als het feit dat er in 2010 met Van Bommel, Robben en mij drie jongens in de CL-finale stonden. Ik geloof wel dat je dan fitter en scherper instroomt", stelt hij.

Reacties

gerelateerd