Van Damme hoopt op terugkeer bij Rode Duivels

21 december 2012, 08:19

Jelle van Damme heeft het WK van 2014 in Brazilië nog niet uit zijn hoofd gezet. De aanvoerder van Standard Luik raakte na een conflict met de vorige bondscoach Georges Leekens uit beeld bij de Rode Duivels, maar hoopt op een nieuwe kans.

Van Damme gaf onder Leekens aan niet meer opgeroepen te willen worden, omdat die bondscoach hem meestal op de tribune zette. "Voor alle duidelijkheid: ik heb de nationale ploeg op geen enkel moment vaarwel gezegd. Ik had Georges Leekens alleen gevraagd mij niet meer op te roepen als ik op de tribune moet zitten. Als je 20 bent, ben je blij om erbij te zijn, maar dat verandert als je 26 bent. Ik voelde me op dat moment ook geen honderd procent en ben misschien gewoon te eerlijk geweest door mijn gedacht te zeggen", zegt de voormalig Ajacied in Belgische kranten.

Nu Leekens weg is en Marc Wilmots de bondscoach is, hoopt Van Damme weer op een plekje in de selectie. "Voor België spelen is een eer. Ik sta ter beschikking en heb geen probleem met de bank. En natuurlijk zou ik mee naar Brazilië willen. Wie niet?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen