Kluivert koppelt Ajax aan Steaua Boekarest

20 december 2012, 14:31   Bijgewerkt: 20 december 2012, 14:57

Ajax mag niet mopperen over het resultaat van de loting voor de tweede ronde van de Europa League. Het Roemeense Steaua Boekarest werd door Patrick Kluivert, die van de UEFA de balletjes uit de bakken mocht halen, als tegenstander tevoorschijn gehaald. Ajax speelt 14 februari eerst thuis, een week later is de return in Roemenië. Wint Ajax van Steaua, dan stuit het daarna op Chelsea of Sparta Praag.

Steaua Boekarest is bepaald geen onbekende voor het Nederlandse voetbal. Vorig seizoen speelde het in de tweede ronde van de Europa League tegen FC Twente. De Tukkers wonnen toen zowel uit als thuis met 1-0. Het seizoen daarvoor zat Steaua in een groep met FC Utrecht en in twee duels tegen de ploeg uit de Domstad pakte het vier punten (1-1 en 3-1). In het seizoen 2009/ 2010 speelde het in de groepsfase van de Europa League tegen FC Twente, toen met twee gelijke spelen als resultaat.

Steaua bereikte dit seizoen de tweede ronde van de Europa League door als eerste te eindigen in een groep met VfB Stuttgart, FC Kopenhagen en het Noorse Molde. Ajax is als nummer drie van zijn Champions League-groep in de EL terecht gekomen.

Als Ajax er in slaagt om Steaua Boekarest te verslaan, wacht in de volgende ronde mogelijk de regerend Champions League-houder. De Amsterdammers spelen in de achtste finale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Chelsea en Sparta Praag.

Loting tweede ronde Europa League

BATE Borisov- Fenerbahçe

Internazionale- CFR Cluj

Levante- Olympiakos

FC Zenit- Liverpool

Dinamo Kiev- Bordeaux

Bayer Leverkusen- Benfica

Newcastle- Metalist Kharkiv

VfB Stuttgart- Racing Genk

Atletico Madrid- Rubin Kazan

Ajax- Steaua Boekarest

FC Basel- Dnipro

Anzhi- Hannover 96

Sparta Praag- Chelsea

Bor. Mönchengladbach- Lazio

Tottenham- Olympique Lyon

Napoli- Viktoria Plzen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen