Beerschot ziet in MacDonald reddende engel

20 december 2012, 11:34

Beerschot hoopt Sherjill MacDonald tijdelijk terug te kunnen halen. De Belgische ploeg maakt een moeilijke periode door en hoopt dat de Nederlandse spits een nieuwe impuls aan het elftal kan geven. Beerschot hoopt MacDonald, die onder contract staat bij Chicago Fire, te kunnen huren terwijl de Amerikaanse MLS stil ligt.

De Amerikaanse competitie begint pas 3 maart, tot die tijd zou MacDonald in theorie voor zijn oude club Beerschot kunnen spelen. Maar in praktijk zal dat lastig worden. "We hebben het Chicago gevraagd, maar kregen nog geen antwoord. MacDonald moet zich in principe 19 januari weer melden bij Chicago voor de eerste training. Een eventuele deal zal een moeilijke operatie worden. Chicago is namelijk heel tevreden over Sherjill. Ze hebben hoge verwachtingen voor zijn tweede seizoen en zullen geen blessures willen riskeren", zegt zijn manager Peter Ressel in Gazet van Antwerpen.

Volgens Ressel staat MacDonald zelf wel open voor een verhuurperiode. "Omdat Beerschot hem na aan het hart ligt. Een andere club komt bij hem daarvoor niet in aanmerking. Hij heeft een appartement in Antwerpen, kent de club en is inzetbaar."

De 29-jarige MacDonald stapte afgelopen zomer over van Beerschot naar Chicago.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen