Chelsea verliest eindstrijd WK voor clubs

16 december 2012, 13:22

Chelsea is er zondag niet in geslaagd het WK voor clubteams op haar naam te schrijven. De ploeg van trainer Rafael Benitez moest haar meerdere erkennen in het Braziliaanse Corinthians: 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 69e minuut en kwam op naam van de Peruviaan Pablo Guerrero. Chelsea zette in het restant van de wedstrijd nog wel aan en kreeg in de slotfase nog een enorme kans via Fernando Torres. Die was echter niet aan de Spanjaard besteed.

Toen Gary Cahill in de 88e minuut de rode kaart kreeg voorgehouden na een zware overtreding leek de wedstrijd gespeeld. De Londenaren doken in blessuretijd echter nog enkele malen gevaarlijk op voor het doel van voormalig PSV-doelman Cassio Ramos, die een knappe wedstrijd keepte en zich niet liet passeren.

Corinthians mag zich door de overwinning voor de tweede keer de beste club ter wereld noemen. De Brazilianen wonnen in 2000 ook de eerste editie van de 'FIFA Club World Cup'. De afgelopen 5 jaar ging de wereldbeker steeds naar de winnaar van de Champions League, de belangrijkste prijs voor Europese clubs. Internacional was in 2006 de laatste Zuid-Amerikaanse winnaar van het WK.