Booy heeft niets aan punt bij Lierse SK

15 december 2012, 22:07   Bijgewerkt: 15 december 2012, 23:56

Het gaat er steeds somberder uitzien voor Foeke Booy in de Belgische Pro League. De Nederlandse coach kwam zaterdag met Cercle Brugge niet tot winst in de degradatiewedstrijd tegen Lierse SK: 1-1.

Door het resultaat blijft Cercle Brugge hekkensluiter. Het gat met Lierse SK, dat voorlaatste staat, bedraagt nog altijd vier punten. Toch zal Booy het punt koesteren. Door toedoen van Rachid Bourabia kwam zijn ploeg vlak na rust met 1-0 achter.

Cercle-sterspeler Eidur Gudjohnsen kreeg in de 83ste minuut zijn tweede gele kaart, waardoor het gespeeld leek. Maar met een man minder kwamen de bezoekers in de slotfase via Lucas Van Eenoo toch nog langszij. In blessuretijd werd het nog even billenknijpen voor Cercle Brugge, want ook Niels Mestdagh kreeg zijn tweede gele kaart. Het hield echter stand. Bij Lierse SK bleef Arjan Swinkels op de bank.

Club Brugge won, met Ryan Donk in de basis, met 2-0 van Bergen. Carlos Bacca en Maxime Lestienne maakten het verschil. Blauw-zwart nestelt zich naast Racing Genk en Standard Luik op de derde plaats. Het trio clubs heeft 35 punten. Genk komt zondag nog wel in actie. De equipe van coach Mario Been speelt de topper tegen Zulte-Waregem, dat met 37 punten op een verrassende tweede positie staat. Standard zegevierde eerder op de avond met 0-2 op bezoek bij KV Mechelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen