Vercauteren: "Nu verlies ik en ben ik de slechtste"

Vercauteren: "Nu verlies ik en ben ik de slechtste"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 december 2012 – Franky Vercauteren heeft Sporting Lissabon vooralsnog niet op het juiste spoor weten te krijgen. De Belgische trainer, die eind oktober Ricardo Sa Pinto opvolgde, verloor maandagavond nog voor eigen publiek de beladen derby tegen Benfica (1-3).

Na die nederlaag ligt Vercauteren voor het eerst echt onder vuur. "Zo gaat dat hier nu eenmaal. Als je wint, bent je de beste. Nu verlies ik en ben ik de slechtste. Maar ik til daar niet zo zwaar aan", zegt de oefenmeester in Het Nieuwsblad. "Je mag ook niet vergeten dat de derby tegen Benfica ongelofelijk veel losmaakt bij de mensen. Dat is geen topper zoals in België. Het hele land leeft ernaar toe. De passie en vijandigheid op en naast het veld zijn onbeschrijfelijk."

Voor Sporting rest alleen nog de competitie, want in de beker en de Europa League is de club uitgeschakeld. In de competitie is de situatie ook allerminst rooskleurig. De achterstand op leiders FC Porto en Benfica is inmiddels al achttien punten. "Die twee zijn weg, maar we staan maar op negen punten van de derde plaats. Dat is nu ons doel en dat kan zeker nog. Die derde plaats nu al opgeven, zou totaal onprofessioneel zijn. Als we een serie kunnen neerzetten, zijn we vertrokken."

Reacties

gerelateerd