Anderlecht op schot, Zulte-Waregem volgt

8 december 2012, 22:10   Bijgewerkt: 8 december 2012, 22:18

John van den Brom heeft met Anderlecht de kater van de Europese uitschakeling eerder deze week weggespoeld met een eenvoudige competitiezege bij Bergen. Er werd zaterdag met 0-5 gewonnen. Voor de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen voor de Nederlandse grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basis, leidde bij rust al met 0-2 door twee doelpunten van Dieumerci Mbokani. Kanu, die kort daarvoor al de paal had geraakt, stiftte in de 73ste minuut het laatste sprankje hoop van de thuisclub aan diggelen.

Uiteindelijk werd het nog 0-5. Bergen-keeper Cedric Berthelin veroorzaakte een penalty en kreeg rood. Omdat Bergen al drie keer had gewisseld, nam veldspeler Mustapha Jarju plaats onder de lat. Hij kon niet voorkomen dat Guillaume Gillet raak schoot vanaf elf meter. Even later moest hij Mbokani diens hattrick laten voltooien.

Anderlecht heeft na negentien speeldagen 43 punten. De verrassende nummer twee Zulte-Waregem bleef in het spoor van de landskampioen. Het hield met een 1-2 zege op Kortrijk het verschil beperkt tot zes punten. SC Lokeren, dat knap derde staat, haakte af. Het ging met 2-1 onderuit bij het KV Mechelen van Harm van Veldhoven.

Foeke Booy speelde met Cercle Brugge 1-1 tegen OH Leuven, maar staat desondanks nog steviger op de laatste plaats. Concurrent Waasland-Beveren, met Bas Sibum in de basis, won namelijk met 0-2 bij AA Gent, waar Sergio Padt onder de lat stond. Cercle heeft nu vijf punten achterstand op Waasland-Beveren. Het gat naar Lierse SK bedraagt vier punten, maar dat team komt zondag nog in actie. De ploeg van Arjan Swinkels gaat op bezoek bij het Racing Genk van coach Mario Been.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen