PSG wint met jubileumgoal, Benschop redt punt

PSG wint met jubileumgoal, Benschop redt punt

8 december 2012 – Paris Saint Germain heeft vanavond dubbel reden om aan de champagne te gaan. Niet alleen werd thuis met 4-0 gewonnen van Evian TG, ook werd de drieduizendste treffer in de clubhistorie gemaakt.

Uitgerekend Ezequiel Lavezzi had de eer om het jubileumdoelpunt, met alle competities meegerekend, te maken. De Argentijn kwam afgelopen zomer voor dertig miljoen euro over van Napoli, maar stond in de competitie nog droog en werd al voorzichtig als miskoop bestempeld.

Na een half uur kwam Lavezzi, die in de Champions League wel al had gescoord, eindelijk van de hatelijke nul af in de Ligue 1. Hij tekende voor de 2-0. Kort daarvoor had Zlatan Ibrahimovic, met zijn veertiende doelpunt van het seizoen, al de score geopend. Thiago Motta en Kevin Gameiro gaven de zege in de slotfase extra glans. Gregory van der Wiel bleef op de bank bij Paris SG.

Paris Saint Germain verkleint door de overwinning het gat naar lijstaanvoerder Lyon tot twee punten, maar die ploeg speelt zondag nog de topper bij Saint-Etienne.

Charlison Benschop redde met zijn derde goal van het seizoen een punt voor Stade Brestois 29 in de uitwedstrijd bij Stade Rennes. De oud-speler van RKC Waalwijk en AZ legde in de 87ste minuut de eindscore vast op 2-2, na een 2-0 achterstand.

gerelateerd