Groep H: Galatasaray door ondanks stunt Cluj

5 december 2012, 22:54   Bijgewerkt: 5 december 2012, 23:44

Ondanks een sensationele zege bij Manchester United (0-1) is CFR Cluj 1907 woensdag in mineur achtergebleven op Old Trafford. De Roemenen zagen Galatasaray namelijk met 1-2 winnen bij Sporting Braga, waardoor ze de Turken op basis van het onderling resultaat boven zich moeten dulden.

Manchester United was al zeker van de eerste positie in poule H en dus gunde manager Sir Alex Ferguson een aantal bassispelers, onder wie Robin van Persie, rust. Alexander Büttner mocht, voor de derde keer in het miljoenenbal, wel aan de aftrap verschijnen. De Nederlandse linksback kon een nederlaag voor The Red Devils niet voorkomen. Luis Alberto tekende in de 56ste minuut, met een hard schot van 25 meter, voor de enige goal. Hij vuurde via de binnenkant van de paal raak.

Daar schoot Cluj echter niets mee op. Galatasaray vloerde in Portugal Sporting Braga namelijk met 1-2. Na slecht uitverdedigen van Felipe Melo kwam de thuisclub via Marcio Mossoro nog wel op 1-0, maar na rust stelden de Turken orde op zaken. Invaller Nordin Amrabat bediende goalgetter Burak Yilmaz bij de gelijkmaker. Aydin Yilmaz maakte in de 78ste minuut, in de rebound, de verlossende 1-2.

Manchester United is met twaalf punten poulewinnaar. Galatasaray en Cluj hebben beide tien punten, maar het onderling resultaat is in Turks voordeel. Daardoor gaat Galatasaray naar de laatste zestien en moet Cluj verder in de Europa League. Braga eindigt met drie punten kansloos laatste en is uitgespeeld op Europees niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen