De Boer: "Alleen Hoesen en Vermeer acceptabel"

4 december 2012, 23:26   Bijgewerkt: 4 december 2012, 23:37

Voor de tweede keer dit seizoen zag Frank de Boer zijn elftal dinsdag overklast wordt door Real Madrid. Met name voor rust mocht de Spaanse club alles doen en laten wat het wilde, tot afgrijzen van de Ajax-coach. Hij is zeer ontevreden over die helft.

"In de eerste helft waren we heel slecht", is de duidelijke taal van de coach voor de camera van Sport1. "In dit soort wedstrijden heb je misschien een kans als je boven jezelf uitstijgt, maar je moet in ieder geval niet onder je niveau spelen. Dat gebeurde wel, negen van de tien spelers bleven voor rust onder hun normale niveau."

Hoe het komt dat zijn team zo ondermaats speelde, weet De Boer niet. Misschien kwam het wel door de omgeving, mijmert de coach. "Dat moet haast wel. Want als je ballen over drie meter al verkeerd geeft, moet dat haast wel ergens aan liggen."

De enige veldspeler die volgens De Boer wél een voldoende haalde in de eerste helft, was spits Danny Hoesen. "Samen met Kenneth Vermeer was hij de enige die een acceptabel niveau haalde. Hij heeft het goed gedaan", looft De Boer zijn aanvaller.

Ondanks het teleurstellende optreden van zijn elftal in Santiago Bernabéu kan De Boer wel een beetje lachen, want zijn ploeg eindigt als derde in de groep en mag verder in de Europa League. "Dat had vooraf niemand gedacht, daar mogen we trots op zijn. Nu gaan we hopelijk de finale van de Europa League halen, in Amsterdam."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen