Groep D: Ajax dankzij Dortmund verder in EL

4 december 2012, 22:36   Bijgewerkt: 4 december 2012, 22:48

Na een wedstrijd om snel te vergeten kan Ajax toch lachen. De ploeg uit Amsterdam was in Spanje kansloos tegen Real Madrid (4-1), maar had het geluk dat Borussia Dortmund zijn sportieve plicht deed tegen Manchester City. In Duitsland werd het 1-0, waardoor Ajax als derde eindigt en na de winter actief is in de Europa League.

Al snel bleek dat Ajax op de laatste speeldag van de Champions League afhankelijk was van Dortmund. Zelf moest het winnen om zeker te zijn van de derde plaats in de poule, maar op bezoek bij Real Madrid zat dat er geen moment in. Na tien minuten had Real al de paal geraakt en was een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, enkele minuten later was het alsnog 1-0. Karim Benzema ontsnapte randje buitenspel aan de Ajax-defensie en bediende Cristiano Ronaldo, die snoeihard binnenschoot.

Met die 2-0 al na 28 minuten op het scorebord kon Ajax maar twee dingen doen: proberen een monsterscore te voorkomen en hopen op Borussia Dortmund. Als de Duitse ploeg minimaal gelijk zou spelen tegen Manchester City was de buit, het Europa League-ticket, voor Ajax binnen. Voordeel voor de Amsterdammers hierbij was dat City niet bepaald tot op de tanden gemotiveerd leek om een Europees vervolg in de Europa League af te dwingen. De Engelse kampioen speelde in het Signal Iduna Park zeer flets en maakte het Dortmund, dat alleen voor groepswinst speelde, geen moment lastig.

Door de winst van Dortmund is landskampioen Ajax, dat na de rust best aardig speelde tegen Real, als enige Nederlandse ploeg ook na de winter actief in Europa. Derde worden in een poule met de kampioenen van Spanje, Duitsland en Engeland: dat is iets waar Ajax trots op mag zijn. Daar verandert de nederlaag bij Real niets aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen