Levante ontsnapt, Rami maakt prachtgoal

Levante ontsnapt, Rami maakt prachtgoal

28 november 2012 – Levante heeft met veel moeite de achtste finales van de Copa del Rey bereikt. De Spaanse subtopper, in de Europa League te sterk voor FC Twente, wist woensdag uitschakeling tegen tweedeklasser UD Melilla pas in de slotfase te voorkomen.

Levante had de uitwedstrijd met 1-0 verloren. Met nog een kwartier te spelen stond het in de return voor eigen publiek weliswaar met 2-1 voor, maar op basis van meer gemaakte uitdoelpunten was Melilla virtueel verzekerd van een plek in de volgende ronde. Pas in het laatste kwartier wist Levante daar verandering in te brengen. Het stelde orde op zaken met doelpunten van Michel en Iborra (strafschop, 4-1).

Stadgenoot Valencia had minder moeite. De equipe uit de sinaasappelstad had uit al met 0-2 gewonnen van tweededivisionist Llagostera. Op het eigen Mestalla werd de klus geklaard met een 3-1 overwinning. Adil Rami opende op fraaie wijze de score. Hij trof doel met een schot vanaf eigen helft (filmpje).

Ook Atletico Madrid en Getafe bereikten de laatste zestien. Atletico versloeg Real Jaen (2) met 1-0, na een 0-3 zege in de heenwedstrijd. Getafe kon zich tegen SD Ponferradina (2) een 0-0 gelijkspel permitteren; het had uit al met 0-4 gewonnen.

gerelateerd