Spelersvakbond FIFPro woedend op Inter

28 november 2012, 19:42   Bijgewerkt: 28 november 2012, 19:47

De internationale spelersvakbond FIFPro laakt het gedrag van Internazionale jegens Wesley Sneijder. De Italiaanse club laat de middenvelder pas weer spelen als hij akkoord gaat met een nieuw, voor hem minder aantrekkelijk, contract.

"De FIFPro wil een gesprek met de FIFA, UEFA en Europese commissie om maatregelen te nemen tegen dit gedrag van een groeiend aantal clubs", zo laat de FIFPro weten in een persbericht. "De FIFPro ziet steeds meer spelers onder druk gezet worden om hun contract te verlengen. Bij clubs begint het voetbal steeds meer op het zakenleven te lijken. Voetbal komt pas op de tweede plaats."

"De meest bekende voorbeelden zijn Wesley Sneijder bij Internazionale en Fernando Llorente bij Athletic de Bilbao", vervolgt de FIFPro. "Sneijders contract loopt medio 2015 af. Inter heeft hem gevraagd deze tot 2016 te verlengen, voor exact hetzelfde totale salaris als in zijn huidige verbintenis. Met andere worden, hij moet een jaar langer werken zonder daar extra geld voor te ontvangen. Sneijder weigert en sindsdien stelt coach Andrea Stramaccioni hem niet meer op."

"Llorente heeft een contract tot de zomer van 2013. Afgelopen zomer weigerde hij deze te verlengen. Sindsdien zet coach Marcelo Bielsa hem op de bank en laat hij hem alleen nog maar invallen. En dat terwijl Llorente op het EK nog tot de selectie van kampioen Spanje behoorde. Bovendien was hij vorig seizoen één van de dragende spelers bij Athletic, dat de finale van de Europa League bereikte."

"En Sneijder en Llorente zijn niet de enige spelers", vult Theo van Seggelen, secretaris-generaal van de FIFPro, aan in De Volkskrant. "Voor ons is het nu tijd om aan de bel te trekken. Clubs zeggen altijd dat spelers hun contracten moeten respecteren. Maar waarom doen ze dat omgekeerd niet? Het is niet zo dat Sneijder een pistool tegen het hoofd van het Inter-bestuur heeft gezet om zijn huidige contract af te dwingen. Nee, zij hebben het hem zelf met hun volle verstand aangeboden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen