Anita en Krul bekeren door, omhaal helpt Kuyt

22 november 2012, 23:23   Bijgewerkt: 22 november 2012, 23:58

De kaarten zijn geschud in de groepen C en D van de Europa League. In poule C verzekerden Fenerbahçe en Borussia Mönchengladbach zich van overwintering, Newcastle United en Girondins Bordeaux deden dat in groep D.

Fenerbahçe stelde met een 1-0 overwinning bij Olympique Marseille ook meteen de eerste plaats in de groep veilig. Bekir Irtegun maakte in Frankrijk het enige doelpunt. Hij deed dat op fraaie wijze, met een omhaal uit een hoekschop. Dirk Kuyt speelde de hele wedstrijd voor de Turken.

Mönchengladbach, waar Roel Brouwers op de bank bleef en Luuk de Jong ontbrak wegens een blessure, nam in Duitsland pas in het laatste kwartier afstand van AEL Limassol. Invaller Igor de Camargo tekende voor beide doelpunten (2-0). Marseille kan nog wel op gelijke hoogte komen met Mönchengladbach, maar het onderling resultaat tegen de Duitsers is in het nadeel van de Fransen.

Met Tim Krul en Vurnon Anita de hele wedstrijd in de ploeg had Newcastle United op het eigen St. James' Park aan een 1-1 gelijkspel tegen Maritimo Funchal genoeg om zijn ticket voor de knock-outfase veilig te stellen. Sylvain Marveaux zette The Magpies op 1-0. Fidelis maakte in de slotfase gelijk met een schot door de benen van Krul, die eerder in de wedstrijd nog een paar goede reddingen verrichte.

In groep E is nog niemand door. Steaua Boekarest stevende af op poulewinst, maar kreeg vanavond prompt pak rammel van VfB Stuttgart (1-5). Steaua is met tien punten nog wel koploper, maar Stuttgart heeft er nu acht. FC Kopenhagen doet ook nog volop mee in de strijd om kwalificatie. Na een 1-2 zege op Molde FK hebben de Denen zeven punten. Molde heeft er drie en is uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen