Dertien teams zeker van knock-outfase CL

22 november 2012, 00:10

In de laatste speelronde van de Champions League, over twee weken, wordt nog slechts om drie tickets voor de knock-outfase gespeeld. Alleen in de groepen E, G en H is nog één startbewijs voor de achtste finales te verdienen.

In poule E is Shaktar Donetsk al verzekerd van overwintering. Juventus en Chelsea strijden om het tweede ticket. De Italianen hebben, na de 3-0 overwinning van dinsdag, twee punten voorsprong op de titelhouder.

FC Barcelona is al zeker van de eerste plek in groep G. Benfica en Celtic spelen om de tweede plaats. Beide teams hebben zeven punten, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Portugese ploeg. Poule H kent exact hetzelfde scenario als groep G. Manchester United kan de eerste plek niet meer ontgaan. Galatasaray en CFR Cluj 1907 delen de tweede plaats met zeven punten. Vanwege een beter onderling resultaat hebben de Turken een streepje voor op de Roemenen.

In de groepen A (Porto en Paris SG), B (Schalke 04 en Arsenal), C (Malaga en AC Milan), D (Dortmund en Real Madrid) en F (Bayern Munchen en Valencia) staat de top twee al vast. In sommige gevallen moet nog wel bepaald worden wie poulewinnaar wordt. Dinamo Kiev (poule A), Olympiakos (B) en BATE Borisov (F) zijn al zeker van een Europa League-ticket. Ajax is daarvoor nog volop in de race.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen