John: "Adriano wellicht doodschop moeten geven"

21 november 2012, 19:25

Joshua John is een dag na het 2-5 verlies tegen Shaktar Donetsk in de Champions League nog altijd met stomheid geslagen. Niet zozeer de nederlaag zit de Nederlandse aanvaller van FC Nordsjaelland dwars; vooral de manier waarop de Oekraïense 1-1  viel zint hem niet.

Luiz Adriano zorgde na een klein half uur voor de 1-1, terwijl zijn teamgenoot Willian de bal na een blessurebehandeling eigenlijk terug wilde geven aan de Deense keeper. "Shaktar is een mooie club. Een topclub mijn inziens. Zij hebben dit niet nodig", bromt John in gesprek met Sport1.

"Het eerste wat wij deden, was op de tegenstander aflopen", vervolgt John. "Aan de zijkant stak de assistent-coach van Shaktar zijn duim omhoog naar Adriano, zo van goed doelpunt. Wij vroegen ons af wat er nu ging gebeuren. De coach van Shaktar leek ook niet aan te geven dat zijn spelers de goal terug moesten geven. Ik hoorde vandaag dat hij dat wél tegen zijn spelers had gezegd, maar dat is dan heel verkeerd overgekomen. Wij hebben er niets van gemerkt."

Aanvankelijk leek Shaktar het doelpunt wel terug te geven. "Bij de aftrap lieten ze onze rechtsbuiten Kasper Lorentzen eerst lopen, maar later vielen ze hem toch aan. Dan weet je dat Shaktar gewoon verder zal spelen. We hebben het er, vandaag ook nog, over gehad of Luiz Adriano wellicht een doodschop moest krijgen. Maar dat zijn emoties achteraf. Het is gebeurd. Het was hier wel het gesprek van de dag, ja."

Inmiddels heeft de UEFA een onderzoek geopend naar Luiz Adriano vanwege onsportief gedrag, wat in strijd is met de reglementen. Nordsjaelland stuurt mogelijk nog een brief naar de Europese voetbalunie. John: "Niet omdat we een punt of iets dergelijks willen, maar meer in het algemeen om dit soort dingen te voorkomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen