Berghuis vervangt Elm tegen FC Groningen

16 november 2012, 15:32

Coach Gertjan Verbeek van AZ moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen stellen zonder Viktor Elm. De Zweedse middenvelder heeft een voetblessure en wordt daarom vervangen door Steven Berghuis.

“Elm kampt al weken met de voetblessure", zegt Verbeek op AZ.nl. "We konden het steeds met pijnstillers verbloemen, maar tegen ADO Den Haag ging het echt niet meer. Deze week is er geen verbetering waargenomen.” Naast Elm zijn ook Ruud Boymans (bovenbeen), Fernando Lewis en Maarten Martens (beiden knie) absent.

AZ staat teleurstellend twaalfde in de Eredivisie, twee plaatsen lager dan FC Groningen. Verbeek ziet overeenkomsten tussen beide teams. “Ik denk dat zij hun positie op de ranglijst ook teleurstellend vinden. Vooral in thuisduels hebben ze grote moeite om het spel te maken, terwijl ze voorheen werden gevreesd in de Euroborg. Ze doen het qua veldspel vooral goed tegen betere clubs. Wij hebben ook moeite met thuisduels. Tegen VVV draafden we onszelf voorbij, waardoor we in het mes van de tegenstander liepen. Dat is hen dit seizoen ook een aantal keer overkomen.”

Ondanks de mindere seizoensstart is Verbeek tevreden over zijn ploeg. "We weten allemaal waarmee we bezig zijn. Over ons veldspel ben ik zeker niet ontevreden. Alleen tegen NEC waren we de onderliggende partij. Het proces verloopt naar tevredenheid. Uiteindelijk gaan we op deze manier zeker goede resultaten boeken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen