Schilder: "Levante heeft geen wereldploeg"

Ger
9 november 2012, 07:30

Het avontuur van FC Twente in de Europa League lijkt dit seizoen al in de groepsfase tot een einde te komen. In het thuisduel met Levante bleef de koploper van de Eredivisie donderdag op een doelpuntloze remise steken. Als de Spaanse club in de volgende speelronde van Helsingborg wint, zit het Europese avontuur van FC Twente er al op.

FC Twente beleefde nog wel een goede generale voor het duel met Levante. Afgelopen zondag werd Feyenoord in de Eredivisie met klinkende cijfers verslagen (3-0). Schilder: “We willen graag iedere wedstrijd een hoog niveau laten zien, maar dat lukt nu eenmaal niet altijd. Zelfs topclubs hebben wel eens een mindere dag.” De middenvelder deelde zelf in de malaise door tegen Levante de beste kans van de eerste helft te missen; hij kopte net naast.

“We hebben wel ruimte gekregen, maar daar gingen we niet goed mee om. Ondanks ons vele balbezit waren we niet dodelijk. Eigenlijk hebben we geen grote kansen gehad”, stelt spits Luc Castaignos. “In de tweede helft gingen we opportunistischer spelen en dat kwam ons spel niet ten goede. Door die lange ballen was het voor mij een moeilijke wedstrijd. Europees overwinteren gaat lastig worden, we moeten er maar het beste van maken.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen