Goal á la Van Basten helpt Metalist verder

8 november 2012, 23:36   Bijgewerkt: 9 november 2012, 02:01

De kaarten in groep K van de Europa League zijn geschud. Metalist Kharkiv en Bayer Leverkusen stelden hun plaats in de top twee van de poule veilig met zeges op Rosenborg BK (3-1) respectievelijk Rapid Wien (3-0).

Metalist nam al na vier minuten de leiding in Oekraïne, op bijzonder fraaie wijze. Barcellos Freda Taison scoorde met een doelpunt á la Marco van Basten in de EK-finale 1988. Op slag van rust kwamen de Noren langszij, maar in de laatste twintig minuten stelden de Oekraïners orde op zaken.

Leverkusen versloeg Rapid Wien, als enige nog puntloos in de Europa League, door goals van Jens Hegeler, Andre Schürrle en Manuel Friedrich. Metalist en Bayer hebben na vier duels tien punten, zeven meer dan Rosenborg.

In groep J behield Lazio zijn koppositie, met een 3-0 overwinning op Panathinaikos. Libor Kozak (2) en Sergio Floccari waren trefzeker. Tottenham Hotspur boekte tegen NK Maribor zijn eerste driepunter, dankzij een hattrick van Jermain Defoe (3-1). De Slovenen waren tussendoor nog wel op gelijke hoogte gekomen na een te korte terugspeelbal van Kyle Naughton op zijn doelman Hugo Lloris.

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Lazio acht punten, twee meer dan Tottenham. Maribor (vier punten) en Panathinaikos (twee) sluiten de rij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen