Mbokani: "Als er een goed bod komt, vertrek ik"

8 november 2012, 10:33

Anderlecht kan mogelijk niet lang meer van Dieumerci Mbokani genieten. De spits (26), dinsdag nog matchwinner in de Champions League-wedstrijd tegen FC Zenit (1-0), wil in januari of anders in de zomer vertrekken bij de Belgische club.

"Als er een goed bod komt dat alle partijen bevalt, vertrek ik. In januari of juni, dat maakt niet veel uit. Het speelt ook geen rol of Anderlecht overwintert in de Champions League of niet. Ik zie wel wat er komt, maar in dat opzicht was mijn goal tegen Zenit heel belangrijk. Zo’n doelpunt gaat heel Europa rond", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Naar verluidt zat onlangs Juventus op de tribune voor de spits uit DR Congo. Of dat klopt en wat hij moet kosten, weet Mbokani niet. "Voor transfersommen en namen van clubs moet je bij mijn manager zijn. Een transfer in januari zal misschien niet simpel zijn omdat ik ook met Congo naar de Afrika Cup ga. Binnenkort ga ik met het bestuur van Anderlecht overleggen hoe we dat gaan organiseren, maar ik wil dat toernooi niet missen. Het is lang geleden dat mijn land de eindronde nog heeft gehaald. Daar kan ik me ook in de kijker spelen en hier kan Tom De Sutter mij wel vervangen", stelt hij.

Overigens heeft Mbokani al mislukte avonturen in Duitsland en Frankrijk achter de rug. Bij zowel Monaco als VfL Wolfsburg slaagde hij er niet in om indruk te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen