De Fauw mikt op herfsttitel met Zulte-Waregem

8 november 2012, 10:03

Davy de Fauw kan komend weekend geschiedenis schrijven met Zulte-Waregem. Als de ploeg voor eigen publiek wint van KV Mechelen, kroont het zich voor het eerst in de historie tot 'herfstkampioen' van België. Die denkbeeldige prijs gaat ieder jaar naar de club die halverwege de reguliere competitie op de eerste plaats staat.

Die herfsttitel wil Zulte-Waregem pakken, geeft aanvoerder Davy de Fauw toe op de website van zijn club. "Het is geen item in de spelersgroep, maar natuurlijk willen we die titel wel pakken", zegt de oud-speler van Roda JC Kerkrade en Sparta.

De Fauw beseft zich dat een herfstkampioenschap uniek zou zijn, voor zowel zijn club als de competitie. "Ik las in de krant dat het 24 jaar geleden is dat een team buiten de Grote Vijf herfstkampioen werd. Het zou meteen ook clubgeschiedenis zijn."

Zelf geniet de centrale verdediger met volle teugen van het succes van zijn club. "Wat we nu meemaken, is vooral schitterend voor iedereen binnen de club en de fans. In de Nederlandse eerste divisie stond ik al eens aan kop, maar dit overtreft dat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen