Groep H: Van Persie helpt ManUnited verder

7 november 2012, 23:14   Bijgewerkt: 8 november 2012, 00:08

Manchester United heeft zich in de laatste tien minuten van de uitwedstrijd tegen Sporting Braga geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Robin van Persie leverde met een goal een bijdrage aan de 1-3 zege.

Van Persie, die op de bank begon, maakte in de 81ste minuut gelijk na een snel genomen vrije trap. Via Wayne Rooney (penalty) en Javier Hernandez werd het 1-3. The Red Devils, bij wie Alexander Büttner ontbrak, zijn met de volle twaalf punten uit vier wedstrijden verzekerd van poulewinst in groep H.

CFR Cluj en Galatasaray staan tweede met vier punten. De Turken, met Nordin Amrabat als invaller, wonnen in Roemenië met 1-3. Burak Yilmaz was met een hattrick het goudhaantje. Braga doet met drie punten ook nog mee om plek twee.