Vercauteren: "Wordt heel moeilijk tegen dit Genk"

Vercauteren: "Wordt heel moeilijk tegen dit Genk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 november 2012 – Franky Vercauteren maakt donderdag uitgerekend in de Europa League-wedstrijd tegen Racing Genk zijn (Europees) thuisdebuut als coach van Sporting Lissabon. De Belgische oefenmeester leidde Genk, de huidige werkgever van Mario Been en Glynor Plet, in 2011 naar de landstitel.

"Dat ik uitgerekend tegen Genk debuteer in een thuiswedstrijd maakt het voor mij extra sentimenteel, maar ik kan dat makkelijk van mij afzetten", zegt Vercauteren tegen Sporza. "Ik wil de fans vooral blij maken met een goede prestatie, al zal dat tegen het huidige Genk heel moeilijk worden."

“Je kunt het huidige Genk niet vergelijken met dat van mijn tijd. Ze zijn op dezelfde weg doorgegaan en de nieuwe coach heeft een paar dingen toegevoegd. Er zijn ook véél nieuwe namen gekomen”, aldus Vercauteren, die Sporting uit de sportieve crisis moet trekken. De topclub staat dertiende in de nationale competitie en heeft in de Europa League, na drie duels, pas één punt.

"Maar ik heb niet veel tijd nodig gehad om te achterhalen waar de problemen liggen. We moeten de negatieve spiraal proberen te doorbreken. Er ligt veel druk op de ploeg. Ik ben druk gewend van bij Anderlecht en de Rode Duivels, maar hier is het niet veel, maar héél veel. Als een ploeg niet draait, leggen de meesten de nadruk op wat de spelers niet kunnen. Maar ik kijk naar wat ze wél kunnen."

Sporting moet donderdag winnen om kans te houden op Europese overwintering.

Reacties

gerelateerd